Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Why money is not naked

"Money is wrapped in an emotional shroud. We treat money that we win, discover, or inherit much more frivolously than hard-earned cash."

Pengar är ju pengar, en tusenlapp är en tusenlapp, men ändå ser vi det inte så. Vi behandlar pengar olika beroende på hur vi fått dem. När jag börjar tänka på det mer och mer inser jag att det verkligen är så.

Om jag skulle hitta en tusenlapp på marken skulle jag antagligen köpa nya kläder eller bjuda någon på en middag. Jag skulle ju tänka "De där pengarna var ju bara någonting extra som kom".

Varför skulle jag inte satt in dem på mina fonder eller mitt sparkonto? En tusenlapp är en tusenlapp.

När jag jobbar hårt för mina pengar tänker jag mer på hur jag ska förvalta dem. Hur mina köp ser ut, och försöker undvika onödiga köp. Som tidigare nämnt, om jag skulle fått, låt säga en månadslön extra bara sådär. Ja, då skulle jag spenderat de annorlunda än de pengar jag jobbat ihop.
The Art of Thinking Clearly.

Hur skulle du göra?

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer