Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Veckans läsarfråga "Vad för kosttillskott ska jag köpa"?

Veckans läsarfråga "Vad för kosttillskott ska jag köpa"?

 

Hej, jag har precis börjat träna styrketräning. Vad för kosttillskott ska jag köpa? Vilket proteinpulver är bäst? Vad använder du för kosttillskott?

//Rosa

Svar: Hej Rosa, tack för din fråga och vad kul att du börjat med styrketräning. Frågan här är vad ditt syfte är med styrketräningen. Är det för att du tycker det är kul, bygga muskler, gå upp i vikt, ner i vikt eller har du fler syften? Vad än syftet är behöver man tänka en del på kosten. Jag skulle egentligen säga att kosten är viktigare än kosttillskott som proteinpulver och BCAA, till en början.

Proteinpulver kan vara bra efter träning om du vet med dig att du inte kommer äta på ett tag och att du vill ha något enkelt att ta efter träningen när du kanske är på språng. När det kommer till proteinpulver finns det mängder av olika proteinpulver, men jag tycker att whey funkar bra. Whey är vassle, alltså laktos och mjölkprotein, vilket kroppen tar upp ganska snabbt. Det finns även proteinpulver från ärtor, hampa, soja etc. Om du inte har problem med laktos tycker jag whey är toppen, annars går ju kvarg och en banan helt fint med.

Personligen brukar jag träna innan en måltid så jag inte behöver tänka på mellanmål. Efter ett träningspass är det bra att få i sig kolhydrater och protein och då blir det lättast att äta en måltid efter där man får i sig allt från kostcirkeln, protein, fett och kolhydrater. När du nu börjat med träning är det verkligen viktigt med mat. Jag skulle tipsa dig om att äta ordentligt med mat och skippa bars.

Själv är jag lat och orkar inte ta med mig proteinpulver eller BCAA till träningen. Dock använder jag proteinpulver i bakning och i min frukostgröt, men jag har det för smakens skull och för en ökad proteinmängd. Jag använder mig av ett Ärt- och havreprotein från Better You och ibland BCAA när jag vill ha något gott att dricka. Ja, du hör, jag äter mer mat än kosttillskott. Juste, jag tar även D-vitamin under vintern och magnesium tar jag ibland under sommaren, men that's it!

Hoppas du fick svar på dina funderingar.

 

Min proteingröt. Proteinpulvret gör gröten mer proteinrik (såklart), smakar bättre och ger en supergod konsistens.

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer