Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Träningshandskar vid gymträning

Använder du handskar när du styrketränar? Jag har aldrig använt mig av träningshandskar då jag inte brytt mig så mycket om mina händer, valkar och förhårdnader. Jag upplever att jag får ett bättre grepp utan handskar, men mer om det i inlägget. Varsågod och läs.

Dock har jag kommit till stadiet där jag nu MÅSTE ha handskar vid träning och har faktiskt redan börjat med det. Jag har haft en grov handeksem och torra utslag på mina händer under en lång tid. Inga salvor hjälpte och jag kunde inte lösa eksemproblemet på något sätt utan det blev nästan bara värre och värre. I slutet av sommaren fick jag en tid hos läkaren för mina besvär och han gav mig bland annat rådet att inte tvätta händerna så ofta, att jag skulle undvika kontakt med vatten (Yay, hej då städning), han skrev även ut ett recept på tre olika salvor som jag skulle börja använda OCH han sa även att vid träning måste jag ha träningshandskar på. När läkaren sa det kände jag mest "åh, så jobbigt". Jobbigt att ha ännu mer saker att bära på under träningspassen.

Dock måste jag erkänna att det är så värt det. Mina händer har blivit otroligt fina. Jag har inga sprickor, inga förhårdnader eller valkar! Jag tror jag aldrig haft så fina händer. Självklart finns det några nackdelar med träningshandskar och det är att de kan börja lukta illa så det gäller att komma ihåg att tvätta dem då och då. Jag kan även tycka att det blir ganska varmt med handskar och det blir faktiskt ett sämre grepp, eller jag upplever att det blir det. Jag gillar att jobba nära stången och då upplever jag att greppet blir bättre. Fast, vad gör det nu när jag har riktigt fina händer och vågar visa dem.

 

Vad säger du, HISS eller DISS med träningshandskar?

 

(Inga träningshandskar på bilden. Har ju precis börjat).

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer