Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Tips på gott mellanmål

beijer_dadelbollar dadelbollarEtt tips på ett grymt mellanmål är dadelbollar. Varför jag tycker det är ett bra mellanmål beror på att du kan variera ingredienserna och att det räcker med två bollar till ett mellanmål, vilket betyder att du kan göra en sats dadelbollar som räcker ett bra tag.

Att ta en dadelboll efter träningen är riktigt bra också då dadlar innehåller mycket kalium. Perfekt om du är ute efter en snabb återhämtning då dadlar inte innehåller något fett. På grund av att det inte innehåller något fett kommer de ut i blodet väldigt snabbt och kan transporteras till cellerna.

De dadelbollar jag gjorde senast var väldigt energirika och därför räckte två bollar per gång. Jag började mixa 1 dl cashewnötter och ca 10 dadlar. Hällde sedan de två ingredienserna i en skål där jag sedan tillsatte 1 msk starkt kaffe, 2 msk kakao, 1-2 tsk kokosolja och 1-2 dl riven kokos. Blandade ihop alla ingredienserna och rullade till små bollar i riven kokos.

I vanliga fall brukar jag hacka cashewnötterna för att få lite större bitar i bollarna, och jag föredrar nog det. Däremot om jag skulle ha mandlar i bollarna skulle jag jag mixa de först. Mandlar ger en riktigt god smak.

Testa att göra dadelbollar! Bästa mellanmålet!

 

 

Om du som jag älskar hälsa och näringslära bör du gå in på Matvett.se.
Det var även där jag fick information om dadlar.
Klicka in här för att läsa om dadlar efter träning.
Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer