Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Sockerfria och Veganska chiasyltkakor

När jag bakar ska det gå undan. Jag gillar inte att baka recept som tar evigheter och därför kommer ni nästan alltid få snabba recept från mig. Idag ska ni få ett recept på chiasyltkakor som går otroligt snabbt att göra. Poff säger det. Nästan inga ingredienser behövs heller. Hmm, något mer? Jo, kakorna är sockerfria, mjölkfria, laktosfria, glutenfria och innehåller inga ägg. Tror nästan att alla kan äta dem, små som stora. Bra va?

När jag bakar använder jag oftast det som finns hemma och därför höftar jag en del. Att gå efter recept händer sällan. Nu när ni ska få receptet kommer jag ge alternativ på vad du kan ha istället för vad jag hade.
Är du redo för receptet på dessa superdupergoda chiasyltskakor? Såklart att du är! Here we go!

Ingredienser till ca 6-8 st Chiasyltkakor:
2 dl Havregryn (Här kan du ta 1 dl havregryn och 1 dl mandelmjöl/kokosmjöl)
8 st dadlar (går bra med ca 1/2-1 dl russin om du inte har dadlar hemma)
1 msk Kokosolja
Kanel eller vaniljpulver för smaksättning (eller båda)
En skvätt havredryck (vatten går bra med)

Chiasylt:
1 dl Hallon
2 tsk Chifrön
Självklart kan du ha vilken sylt som helst eller mosade bär.

Beskrivning: 
Börja med att mixa havregrynen till mjöl. Tillsätt sedan dadlarna (OBS, glöm ej att ta bort kärnan) och mixa. Därefter häller du i resterande ingredienser och mixar vidare. När du upplever att ingredienserna har blivit till en deg knådar du den med dina händer och formar degen till små bollar. Platta ut bollarna lite grann på ett bakplåtspapper och gör en liten grop i mitten av kakorna där chiasylten ska få plats.

Chiasylt går på nolltid. Värm upp 1 dl hallon och mosa sedan dem i en skål. Tillsätt 1-2 tsk chiafrön och rör om ordentligt. Lägg skålen i kylen i ca 10 minuter.

När du fyllt kakorna med chiasylt skjutsar du in plåten i ugnen på 150 grader. Låt kakorna grädda i ca 20-30 minuter beroende på hur knaprig du vill ha kakorna.

Låt chiasyltkakorna svalna en liten stund innan du hugger i. Hoppas du gilla receptet och att kakorna smakar. Om du vill testa på mina chiasyltkakor som jag gjorde i somras med basen kikärtor och proteinpulver, klicka in här. Supergoda!

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer