Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Recept på veganska Kikärtskakor

Jag tror ingen har undgått att jag älskar att baka mer näringsrika bakverk. Senast bakade jag mina favoriter, kikärtskakor. De är näringsrika, veganska, proteinrika och helt utan socker. Det kanske låter helt galet att äta kakor gjorda på kikärtor, men det smakar riktigt gott och det smakar inte ens kikärtor. Det handlar om att tillsätta andra ingredienser på rätt sätt.

Ingredienser:
3 dl kikärtor
1 dl riven kokos
4-6 st dadlar
1 tsk jordnötssmör
1-2 msk cashewnötter
1 skopa ärt- & havreprotein från Better you
1/2-1 dl havregryn
1-2 tsk kokosolja
Lite vaniljpulver
Lite kanel
Hallon eller blåbär

Beskrivning:
Börja med att mixa kikärtorna, havregryn, cashewnötter och dadlarna. Tillsätt resterande ingredienser och mixa allt till en fin och jämn deg. Jag brukar känna på degen hur den är och känns. Ibland behöver man tillsätta mer havregryn och ibland mer vätska som då kokosolja. Bara att testa sig fram.

När degen känns klar, forma då den till små bollar och platta ut dem på bakplåtspapper på en plåt. Gör en liten grop i mitten på kakorna där bären ska få plats innan gräddning. Förra gången när jag gjorde dessa kakor hade jag chiasylt i mitten, och om du också vill ha det gör du såhär.

Till chiasylten använde jag ett halvt paket frysta hallon som jag värmde. Därefter tillsatte jag ca 2-3 msk chiafrön och blandade om. Lät den stå i ca 40 min innan jag lade ner sylten på kakorna.
Kakorna fick gräddas i 15-20 minuter på 175 grader.


Vad säger ni om dessa läckra kakor? Det känns som nästan alla kan äta kakorna. Om du är nötallergiker går det bra att ta bort nötterna och kanske tillsätta frön? Hoppas ni gillar dem!

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer