Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Skillnad på Ekologiskt och Ekologiskt

Jag följer en sida på Facebook som heter Matfusket. Det är en riktigt bra sida där de tar upp mycket intressanta och aktuella nyheter kring mat. Igår kom ett inlägg om ekologisk äppelmos där de jämförde två ekologiska burkar äppelmos från två olika märken. OCH ja, det är tydligen skillnad på ekologiskt och ekologiskt.

ekologisk äppelmos
Vad som skiljer sig dessa burkar åt är innehållet och priset. Kolla nedan.

Till vänster: Urtekrams äppelmos.
Innehåller endast ekologiska äpplen och 700g
Kostar 35.70 kr/kg.

Till höger: Ica I  eco äppelmos.
Innehåller äppelpurémos, socker, vatten, citronsyra och pektin och 400g innehåll.
Kostar 46.25 kr/kg.

Citerar från Matfusket.
"Hur kan det skilja så mycket i pris och framför allt varför behöver Ica använda så mycket annat (kanske onödigt) än bara ekologiska äpplen? Citronsyran är ju som vi på Matfusket rapporterat om tidigare inte framställd ur citroner utan ur en majsdeg som möglats med svart husmögel. Många av våra läsare har rapporterat att de reagerar allergiskt på den, så vi hoppas på bättring från Ica"

Ja, vad säger ni?
Jag vet inte om jag är förvånad eller inte. Jag menar, om du vill ha "äppelmos" är det bäst att göra sin egen äppelmos på ekologiska äpplen. Det finns inte mycket som är hälsosamt som kommer från en burk. Även är jag delad i denna fråga då jag också anser att man inte kan vara extrem på allt. Det är bara väldigt tråkigt att läsa att det är såhär. Det gäller att granska innehållsförteckningen innan varan läggs i korgen helt enkelt.

Källa: Matfusket och Anna Tholin för bild och info.
Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer