Något jag verkligen älskar är Sangria. Det är läskande, fruktigt och bara så gott! Igår var det dags att ge sig på att prova att göra det själv vilket gick jättebra.
Är du också sugen på att göra en god Sangria under julledigheten, fortsätt att läs.
Det du behöver för 6 - 8 personer:
1 apelsin
1 citron (jag hoppade över citron)
1 äpple
1/2 dl socker (hade några sockerbitar)
1-3 kanelstänger
3 nejlikor (jag hade inte det)
1 flaska rött, spanskt vin
6 cl brandy eller cognac (kan uteslutas)
1 flaska (33 cl) fruktsoda, sockerdricka eller sodavatten
Isbitar
Så här gör du:
Tvätta apelsinen och skär dem i tunna skivor.
Skala och kärna sedan ut äpplet och skär det i tunna skivor.
Blanda frukten med sockret, kanelstängerna i en stor tillbringare. Häll på rödvinet och rör tills sockret löser sig.
Låt tillbringaren stå och dra i kylen i minst en timme.
Vid serveringen tillsätts läsken och isen. Rör om och servera i kylda glas.