Shopping Cart

Recept på nyttigare kokostoppar till julbaket

RECEPT PÅ NYTTIGARE KOKOSTOPPAR TILL JULBAKET

På söndag är det 1:a Advent och vad passar då inte bättre med att börja med julbaket då. I det här inlägget kommer du att få ta del av ett alternativ på nyttigare kokostoppar i smak av kanel. De här kokostopparna går på nolltid att göra och du behöver endast 5 ingredienser. De här godbitarna passar dig som vill äta sockerfritt, glutenfritt och laktosfritt/mjölkfritt.

Om du tillägger choklad som jag gör i receptet kan du behöva titta i innehållsförteckningen om den är glutenfri och ni som är laktos-och mjölkallergiker kan använda er av vegansk choklad.

Här kommer receptet på kokostopparna i smak av kanel. Om du inte gillar kanel kan du smaksätta kokostopparna med saffran, rivet apelsinskal eller kardemumma. Något juligt iaf, tycker du inte?

Ingredienser för 8 st:

  • 2 dl riven kokos
  • 1 1/2 msk kokosolja
  • 1 msk sötströ/sukrin
  • 2 krm malen kanel
  • 1 ägg
  • (choklad om du vill ha) Jag berättar mer om det i filmen.

Beskrivning:
Börja med att sätta på ugnen på 150 grader.
Ta fram en skål och blanda i alla ingredienser. Se till att kokosoljan är i rumstemperatur eller smält, eftersom att det blir lättare att hantera degen. När degen är klar formar du den till små droppar/kokostoppar och placerar de på ett bakplåtspapper på en plåt. När du är nöjd med dina toppar skjutsar du in dem i ugnen på 150 grader i ca 20 minuter. Kan vara bra att titta till och ha koll på dem lite innan också.
Om du vill ha choklad på botten av topparna som jag gör i videon, måste du låta topparna svalna innan du börjar med det. Medan de svalnar kan du börja smälta chokladen. Doppa sedan botten på kokostoppen i chokladen eller ta hjälp med en sked. Låt de sedan stelna i kylen.

LYCKA TILL MED JULBAKET!

2 comments

  1. Åh, dessa ska jag testa 🙂

    1. Det tycker jag verkligen att du ska göra. SÅÅ lätta att göra och väldigt goda 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copyrigt © Charlotte Beijer