Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Recept på nyttigare kokostoppar till julbaket

RECEPT PÅ NYTTIGARE KOKOSTOPPAR TILL JULBAKET

På söndag är det 1:a Advent och vad passar då inte bättre med att börja med julbaket då. I det här inlägget kommer du att få ta del av ett alternativ på nyttigare kokostoppar i smak av kanel. De här kokostopparna går på nolltid att göra och du behöver endast 5 ingredienser. De här godbitarna passar dig som vill äta sockerfritt, glutenfritt och laktosfritt/mjölkfritt.

Om du tillägger choklad som jag gör i receptet kan du behöva titta i innehållsförteckningen om den är glutenfri och ni som är laktos-och mjölkallergiker kan använda er av vegansk choklad.

Här kommer receptet på kokostopparna i smak av kanel. Om du inte gillar kanel kan du smaksätta kokostopparna med saffran, rivet apelsinskal eller kardemumma. Något juligt iaf, tycker du inte?

Ingredienser för 8 st:

  • 2 dl riven kokos
  • 1 1/2 msk kokosolja
  • 1 msk sötströ/sukrin
  • 2 krm malen kanel
  • 1 ägg
  • (choklad om du vill ha) Jag berättar mer om det i filmen.

Beskrivning:
Börja med att sätta på ugnen på 150 grader.
Ta fram en skål och blanda i alla ingredienser. Se till att kokosoljan är i rumstemperatur eller smält, eftersom att det blir lättare att hantera degen. När degen är klar formar du den till små droppar/kokostoppar och placerar de på ett bakplåtspapper på en plåt. När du är nöjd med dina toppar skjutsar du in dem i ugnen på 150 grader i ca 20 minuter. Kan vara bra att titta till och ha koll på dem lite innan också.
Om du vill ha choklad på botten av topparna som jag gör i videon, måste du låta topparna svalna innan du börjar med det. Medan de svalnar kan du börja smälta chokladen. Doppa sedan botten på kokostoppen i chokladen eller ta hjälp med en sked. Låt de sedan stelna i kylen.

LYCKA TILL MED JULBAKET!

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer