Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Recept på Nacho chips

Dags att uppdatera med ett recept på nacho chips (senaste gången jag uppdaterade var för några år sedan här). Perfekt inför en taco-fredag, eller nu när det är Melodifestivals-tider kan det vara en del som laddar upp med godsaker framför TV:n varje lördag. Jag älskar guacamole och vad passar inte bättre med hemmagjorda nacho chips då? Jag tycker det passar riktigt bra.

Bara tre ingredienser

Nu ska ni få världens lättaste recept på just nacho chips. Du behöver endast TRE ingredienser och en ugn och så är du hemma. Det är inte bara lätt att tillaga utan det är otroligt billigt och gott. Är ni redo? Såklart att ni är.

Ingredienser
2 dl majsmjöl
1 1/2 - 2 dl vatten
Salt

Beskrivning:

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Ta en skål och häll i majsmjölet och vattnet.
Rör om tills att det blir en smet. Det kan vara så att du behöver hälla i lite mer vatten beroende på hur smeten känns. Den ska vara lite rinnig.
Ta sedan ett bakplåtspapper på en plåt och häll smeten över. Försök att få smeten tunn då chipsen blir så mycket godare. När du är nöjd med tjockleken på smeten, saltar du nachosmeten.
Låt nachosmeten gräddas i 10 minuter.
Ta ut plåten och skär den i trianglar eller i vilken form du vill ha chipsen. Därefter ska chipsen in i ugnen igen för att gräddas under ca 15 - 20 minuter. Glöm inte att ta ut plåten då och då för att vända på chipsen så att de blir jämnt gräddade.

 

Vad säger ni? Blir det hemmagjorda nacho chips till helgen?

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer