Shopping Cart

Recept Nachos

nacho_homemadeguacomole_nachos_homeadeFör cirka ett år sedan när Sara bodde hos mig testade jag på att göra nachos/tacoskal. Igår bjöd Sara hem mig till sig för Gladiatorkväll med hemmagjord nachos och guacomole. SÅ mysigt!

Det är lite otippat att vi laddar inför Gladiatorerna, men vi tycker det är så himla bra. Vi sitter i soffan och skriker och hejar. Igår var det nog det bästa avsnittet på väldigt länge. Grymma deltagare som låg jämnt under hela tävlingen, och hinderbanan ska vi inte tala om. Där skrek vi en hel del!

Men juste, om du vill testa på att göra egna nachos, fortsätt läs.

Ingredienser:
2 dl majsmjöl
1 1/2 dl vatten
Örtsalt/salt att toppa med

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda majsmjöl med vatten och häll sedan ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Försök att få det till en tunt lager. Därefter häller du salt eller örtsalt beroende på hur du vill att chipsen ska smaka.
Sedan är det bara skjuts in i ugnen. Ta ut plåten efter 10 minuter och skär ut trianglar med en kniv och ställ in plåten igen. Låt chipsen gräddas i ca 15 -20 minuter, men ta ut plåten då och då för att vända på chipsen så att de blir jämnt tillagda.

 

 

4 comments

  1. Martin Lönegren

    Hur goda var dessa?? I relation till vanliga köpe-nachos?

    1. Jag tycker allt man lagar själv är godare. Testa och se vad du tycker. Det mesta handlar om vanor och vad kroppen och hjärnan är van med 🙂 Lycka till!

  2. Hmm, ska man använda riktigt majsmjöl? Måste köpa det isf, har bara Maizena hemma.
    Men det låter ju jättegott!

    1. Majsmjöl kostar ca 15 kr förpackningen, och tror att det kan ge en liten godare smak än maizena, men testa dig fram. Det blir säkert gott vad du än gör 🙂 Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copyrigt © Charlotte Beijer