I fredags när Sara och Amanda skulle komma över till mig tog jag tillfälle i akt och testade på att baka bananbollar som jag hittade här. Jag kallar dem för bananbollar för jag vet inte vad de heter. På bilden ser ni mina dadelbollar och då bananbollarna.
Ingredienser:
1 1/2 dl havregryn
2 msk kokosmjöl
1 mosad banan
2 tsk mjölk
3-4 msk kokosflingor
Limejuice efter smak
Blanda samman alla ingredienser, och forma sedan till bollar. Lägg bollarna på ett bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca 10-12 minuter på 175 grader.
Jag testade även att baka bananbollar med kakao också. Receptet ser lite annorlunda ut då, färre ingredienser.
Recept:
2 dl havregryn
2 msk kakao
2 tsk mjölk
Det går jättefort att baka dessa bollar, men om det blev succé? Nja, jag skulle nog hellre äta dessa till frukost eller så eftersom att de inte är söta alls. Det smakar nästan som något bröd. Ni som älskar sött kanske inte kommer digga dessa, men de var helt okej. Testa och se!