För några veckor sedan var jag ju hemma hos Malin på Raw food kväll vilket blev en succé. Det fanns allt du kunde tänka dig, och inspirationen flödade. Det finns så otroligt många alternativ till middagar och desserter inom Raw.
Precis innan jag skulle gå från kvällen fick jag en liten presentpåse med Raw food snacks, Mandelbollar och Chiaremmar. Mandelbollarna var magiskt goda, och receptet är från Superfruit. Jag tänkte dela med mig av receptet och tipsa er om att göra dessa goda mandelbollar nästa gång du ska bjuda över lite vänner hem till dig.
Ingredienser:
100 g mandelmjöl
50 g raw choklad 70%
1 msk kokosolja
1 lime och/eller apelsin
1/4 dl Agavesirap
Flingsalt
Beskrivning:
1) Börja med att blanda mandelmjöl, kokosolja och agavesirap i en bunke och arbeta ihop till en smidig massa.
2) Rulla massan till en längd och dela upp den i ca 15 bitar, rulla sedan varje bit till en kula.
3) Riv zesten av valfri tvättad citrusfrukt.
4) Smält chokladen i ett vattenbad.
5) Doppa varje kula till hälften i chokladen och ställ dem med den odoppade delen ner på ett fat med bakplåtspapper, strössla genast över salt och zest över kulan.
6) Ställ in fatet i kylen för att stelna.