Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Motion gör din hud yngre

"Motion gör din hud yngre"

Wow, jag tror jag har fått svar på varför många tror att jag är 18 år fast jag är 26 år! Ny forskning visar att motion gör din hud yngre, ja, du kan föryngra huden upp emot 20-30 år...i alla fall om du tittar i ett mikroskop.

Hur har studien gått till kan man undra. Genom att studera och se effekterna av träning på möss kunde man se att motion kan förebygga och motverka effekterna av åldrande i huden. I studien jämfördes möss som var stillasittande med möss som tränade i hjul tre gånger i veckan.

Okej, tydligen fungerade det på möss och nu ville man se om det fungerade på människor. För att testa denna teori vidare fick personer som var 65 år och äldre börja träna. Efter tre månader kunde man se att huden blivit 20-30 år yngre än innan. Forskarna jämförde deltagarnas hudbitar före och tre månader efter i mikroskop och kunde konstatera att huden blivit yngre.
 
Enligt forskarna behövs inte mycket träning för att man ska se skillnad. Den aktivitet som pensionärerna utförde var 30 minuters träning tre gånger i veckan på en motionscykel.
Ja, äntligen fick jag svar på mitt babyface!
charlottebeijer_
Foto: Joakim Films
Informationen från detta inlägg är från sund.nu, men vad de har fått faktan ifrån är okänt. Så om detta är sant eller ej vet jag inte (vi kan ju hoppas).
Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer