Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Löften om kost & träning

IMG_6620.PNGVi är i början av 2015 och det är då vi är som mest taggade att börja äta hälsosamt och träna som galningar. Det är jättebra att många av oss känner så "nytt år, nytt liv", eller hur?
Hur kommer det sig att det här nya livet bara pågår i max tre månader? Okunskap? Inget tålamod?

Jag ska berätta en hemlighet. Det finns tyvärr inga genvägar till dina mål inom träning och kost. Träning är någonting man behöver träna på för att få bra resultat och förstå vilka muskler som ska jobba hur och när. Vissa dagar går det uselt på gymmet för att man känner sig helt orkeslös eller bara allmänt förvirrad i gymdjungeln. Då är det viktigt att inte ge upp utan besök gymmet redan dagen efter, och det kan gå så mycket bättre.

När det kommer till kost, finns det inte heller några genvägar direkt. Det handlar om att läsa på och att förstå varför just du ska äta som du ska göra för att nå resultat och må bra. Det kan ju verkligen vara jättesvårt då man hör så mycket om olika dieter hit och dit. Mitt tips till dig är att se det långsiktigt och som en livsstil. Börja smått med att byta ut en vana som t ex, brödskivorna.  Du kanske äter bröd varje morgon, och då kan du välja att byta ut brödet till en omelett två dagar i veckan.

Något som jag blir less på är när många hoppar på dieter som de inte vet någonting om. Det här att utesluta kolhydrater. NEEEEEJ, ta inte bort kolhydraterna! Okej, undvik tomma och näringsfattiga kolhydrater som bröd, glass, pasta, ris etc. MEN ät quinoa, potatis och näringsrika kolhydrater. Samma sak där, läs på innan du yttrar dig eller hoppar på någon diet.

Här sitter jag och skriver som om det vore superlätt. Jag vet att det inte är lätt för alla. Därför är det så bra att det finns väldigt många idag som har koll på kost och träning.

Mitt tips till dig som är förvirrad, ta hjälp. Kosta på dig en PT eller någon som kan hjälpa dig med kosten. Det är en investering i dig själv.

Vad väntar du på?
Just do it!

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer