Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Läsarfråga, Vilken rumpövning är bäst?

VECKANS LÄSARFRÅGA

"Vilken rumpövning är bäst? Knäböj av olika varianter verkar det som att alla tränar, men när jag tränar knäböj känner jag inte bara i rumpan. Utan jag tycker typ den bara är tung. Jag brukar inte heller få någon direkt träningsvärk av den.
Vad gör jag för fel? Och vilken rumpövning är bäst"?

 

Veckans läsarfråga handlar alltså om rumpövningar och vilken rumpövning som är bäst. Vad tror ni? Är någon rumpövning bättre än någon annan? Fortsätt läs för att ta del av mina tankar och erfarenheter.

Svar: Vad just du gör för fel under dina knäböj är inget jag kan svara på då jag inte sett dig utföra knäböj. Jag håller med dig att knäböj kan kännas bara tungt lite överallt ibland. Det kan bero på att övningen är så komplex och att vi arbetar med fler muskler samtidigt än bara sätesmusklerna. Vi behöver ju tänka på en hel del under knäböj med. Testa att köra knäböj med ett gummiband precis nedanför knäna och tryck ut knäna lite grann under själva rörelsen ner och upp för att hitta kontakten med dina sätesmuskler.  Ett annat tips är att starta dina benpass med några gummibandsövningar eller köra någon av övningarna mellan dina set. Ta en titt nedan för tips på gummibandsövningar.

Mina favorit-rumpövningar är utfall i olika varianter. Jag gillar utfallsgång och då tungt, bulgariska utfall är en hatkärleksövning, men de ger mig en grym träningsvärk i sätesmusklerna. Måste även nämna Hip thrust och några 3D-övningar. De olika övningarna tillsammans skapar en BRUTAL träningsvärk. Jag kör många olika ben/rumpövningar och jag tror på variation. Att bara köra en övning tror jag inte på. Gå in på min instagram för att ta del av videos på olika benövningar eller klicka n på min youtubekanal. Hoppas du fick svar på din fråga, annars får du gärna höra av dig här igen.

Bulgariska utfall är en riktig killerövning

 

Läsare, vilken är din favoritrumpövning?

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer