Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Sluta dricka Coca-cola?

Vanor. Lite läskigt med vanor eftersom att de är så svårt att sluta med dem. Vad som får mig att tänka på vanor just nu är att jag såg på den franska dokumentären, Coca Cola - the secret formula igår. Har ni sett den?

Om jag säger såhär, jag kommer sluta dricka cola. Inte för att jag dricker mycket cola utan bara för att det är väldigt onödigt att konsumera någonting som är egentligen ren skit, och varför ska jag ge min kropp skit? SÅ gott är det inte. Fast ändå är det svårt att bara sluta med cola. När jag fikar och inte är sugen på kaffe blir det lätt en cola istället eller när jag är ute och inte är sugen på alkohol eller en alkoholfri drink blir det en cola. Det ser ju tråkigt ut att dricka vatten...enligt vem? Mig? Samhället?

Oh, nu blir det ett spretigt inlägg, men det jag vill komma fram till är att ni borde se dokumentären. Det som är så läskigt är att ingen vet vad coca cola egentligen innehåller. Till en början var Coca Cola en medicin som innehöll kokain, för drycken skulle hjälpa mot skador som smärtor, magont och huvudvärk. Så innehåller Coca Cola fortfarande kokabladsextrakt? Vem vet.

Andra viktiga punkter som togs upp i dokumentären var socker och att storleken på en cola på de olika snabbmatskedjorna är på ca 1 liter (!!!!!). När du däremot beställer vatten till din meny får du en liten mugg. Hur kommer det sig?

Det som också är intressant är att om du väljer att dricka läsk till din meny kan du fylla på mer läsk under din måltid. Nästa gång du besöker någon snabbmatskedja är chansen stor att du kommer ta coca cola till din meny igen. Det blir en vana. 

Det är många intressanta punkter som tas upp i dokumentären, och jag tycker att om ni har tid ska ni verkligen se den. Den finns på Youtube, Swefilmer och Tv4play Fakta.

cola

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer