Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

I tisdags testade jag på Barry's Bootcamp

Benklass på Barry's Bootcamp

 

Jag har helt glömt bort att berätta för er om tisdagens benklass på Barry's Bootcamp! Det var första gången jag besökte kedjan och var pepp för att äntligen komma till skott. Om du har missat Barry's Bootcamp är det en amerikansk gymkedja som öppnades i Stockholm i slutet av augusti i år. För tjugo år sedan grundades den i West Hollywood, och idag finns det studios i bland annat London, New York, Norge och nu i Stockholm. Det är alltså en "konceptstudio" om man kan säga det så. Varje studio ser ungefär likadan ut så att du ska känna igen dig när du går in på vilken Barry's som helst i världen.

I tisdags kl 16:00 var det iaf dags för mig att testa på benklassen som varade i 60 min. Det var jag och två till på klassen, vilket kändes otroligt lyxigt då vi fick all uppmärksamhet av grymma instruktören, Elin Kjos.

SÅ vad hände under de 60 minuterna? 
Under passets gång varvade vi mellan löpband och styrkeövningar nere på golvet, det är 50-50 på löpband och styrkeövningar. Under de första 10 minuterna var vi på löpbandet och körde olika intervaller med olika hastigheter för att sedan gå ner på golvet och köra utfall, knäböj och höftlyft. Därefter var det dags för nya intervaller på löpbandet under 10 minuter igen, och då jobbade vi både med lutning och hastighet. När 10 minuter hade passerat var det dags att bege oss ner på golvet för att fortsätta med benövningar med gummiband, och jisses vad det SVED! Sista intervallen på löpbandet fick vi själva rulla igång bandet med våra ben, benen blev vår motor. Sjukt tungt, men galet kul! Sedan hade vi den sista rundan ner på golvet igen. 60 minuter gick SÅ FORT!


En suddig bild på löpbandet. Nu får ni iaf en feeling om hur det såg ut.

 

Vad ger jag Barry's för betyg?
Jag gillar atmosfären på Barrys. Det var fräscht, rent och enkelt vilket ger lite av en lyxigare känsla. Det kan även ha berott på att vi nästan var ensamma i lokalen och då hann jag ta in hur studion såg ut också. Väl inne i salen där träningen pågick var det mörkt med röda lampor och fläktar uppe vid löpbanden. Det gillade jag. Jag gillar när det är lite mörkare så man verkligen kan grisa ner sig utan att det syns. Ett till extrapoäng var instruktören. Vilken energi Elin gav och hon peppade oss konstant fast vi bara var TRE personer på klassen. Det var inte en tyst sekund någon gång under passet. Bra jobbat, Elin! Det är inte alla instruktörer som kan det.
Juste, det var betyg jag skulle ge. Jag ger Barry's en 3-4 av 5 möjliga. Jag tycker det här är ett perfekt komplement till min vardagliga träning och det är så skönt att ha någon som pushar en och får en att ge sitt yttersta. Det är även ett stort plus att man inte behöver ett medlemsskap utan du kan köpa klippkort och gå när du vill. Varför inte Barry's får fullpott från mig är för att jag inte testat alla klasser ännu och jag blev inte heeeelt hooked, men tror det tar några gånger innan man kommit in i det hela.

Jag kan verkligen rekommendera träningsformen då det är en upplevelse, lite av en feststämning.

Gå dit och se vad du tycker!

Svettig och glad efter passet!

 


Bildkälla på headern: Barry's Bootcamp
Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer