Shopping Cart

Hård träning kan ge järnbrist

Fick en artikel skickad till mig från min syster idag från svt nyheter.

Artikeln handlade om att forskare vid Sahlgrenska akademin i Göteborg har gjort en ny studie som visar att fysisk hård träning för kvinnor kan leda till järnbrist. Det är så att träningen påverkar järnomsättningen vilket forskarna såg när de följde 28 svenska, kvinnliga elitfotbollsspelare. Hälften av dessa kvinnor hade järnbrist och var tredje led av blodbrist.

Ja tack, tränat hela mitt liv och första gången jag fick järnbrist gick jag i nian. Sedan har jag fått leva med det faktiskt. Sommaren 2012 gick det så långt att jag fick anemi. Efter den dagen fick jag besöka läkare under ett års tid för att se vad felet var. Efter en mängd olika tester fann de ingenting. Jag var ju frisk som en nötkärna.

Det kanske är just träningen som bidrar till mitt dåliga järnupptag. Vem vet!?

bild 1 (3)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copyrigt © Charlotte Beijer