Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Grönt för livet

9789197992619_large_gront-for-livet-inspiration-till-ett-friskare-liv-med-grona-smoothies_haftadDen här boken ska jag klicka hem i veckan. Den verkar jätteintressant, och perfekt för mig som vill testa på mer av gröna juicer och smoothies.

Ett utdrag från boken, som kanske får dig minst lika intresserad som jag.

Efter att ha studerat vilda schimpanser, vilkas DNA är nästan identisk med människans, började Victoria Boutenko undersöka de gröna bladväxternas näringsinnehåll och betydelse för hälsan. De vilda schimpansernas kost utgörs av runt 40 % bladgrönt och de har ett extremt starkt och naturligt skydd mot aids, cancer, hepatit C och andra allvarliga sjukdomar. Hon undrade om bristen på bladgrönt kunde vara den största orsaken till den moderna människans ohälsa? Om vi kan förbättra vår hälsa med bladgrönt, hur kan vi få i oss det på ett enkelt och aptitligt sätt?

Genom en lycklig slump upptäckte Victoria den gröna smoothien när hon mixade bladgrönt tillsammans med frukt och vatten. Nu blev det både enkelt och gott att konsumera stora mängder bladgrönt. Victoria blev överraskad över alla de hälsoförbättringar hon och hennes omgivning upplevde kort efter att de börjat dricka gröna smoothies. De fick mer energi, minskat sötsug, bättre sömn, mer livsglädje, bättre matsmältning och många andra positiva effekter.

Värt ett försök att köra lite mer av grönt tycker jag.

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer