Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Dash Dieten

Nya metoden: Ät allt - bli smal och frisk

Dash-dieten, ännu en "ny" diet där du kan äta allt och bli smal och frisk. Låter ju helt fantastiskt, eller hur? Hemligheten med dieten är att man ska äta massor av grönsaker, frukt, nötter, bär, magra mejeriprodukter och mycket fullkorn (no shit).

För mig låter det där som en självklarhet, ät bra mat (nuff said). Som jag sagt sedan tidigare, om du håller dig till bra mat behöver du inte oroa dig för något. Du går inte upp i vikt av att äta bra mat med bra näringsinnehåll. Det är när du börja ersätta maten med annat halvfabrikat eller äter godis till middag som du då antagligen blir trött, grinig och går upp i vikt. Tänk logiskt, det brukar fungera.

Angående olika dieter, jag finner det väldigt intressant när vissa fuskar med sina dieter. Ett exempel, "Jag går på Dash-dieten, men på mån, ons och fre unnar jag mig munkar till fikan". Då vill jag bara säga att du går inte på Dash-dieten. Det är som att jag skulle säga att jag är vegetarian men äter fisk tre gånger i veckan. Nä, då är jag inte vegetarian.

Så länge du kan argumentera varför just du valt en diet som passar dig beroende på vad ditt syfte är, då blir jag nyfiken och vill höra mer. MEN när du däremot klagar på hur du ser ut, och inte har en aning om varför du äter som du gör, och byter dieter beroende på vad kvällstidningarna skriver vecka efter vecka...nä...då drar jag nog en suck och blir tyst.

Dieter är något som alltid har upprört mig på något vis, tror det har med att många yttrar sig kring dieter utan någon direkt kunskap inom det. För tre år sedan tog jag upp ännu en diet, The Happiness Diet, klicka om du vill läsa ett gammalt inlägg.

chiapudding_beijer

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer