Shopping Cart

The Happiness Diet

Vikt, vikt, vikt och ännu mer vikt. Jag blir så trött på att många ”hälsotidningar” skriver hur du ska gå ner i vikt. Att gå ner i vikt är inte alltid hälsa, och all den hets kring vikt kan orsaka negativa följder.

Jag fick hem en tidning nu i veckan som jag bara blev irriterad av. Vad står i tidningen? Jo det står bara hur du ska gå ner i vikt och om en massa olika dieter. Exempelvis tog de upp en diet som kallas för ”The Happiness Diet”, och vet ni vad den innebär?
Jo, att man ska vara lycklig, och att kosten påverkar dig. Det du ska äta är fett, men rätt fett som lax och avokado. Och lyssna på detta! Du får även äta kolhydrater, men rätt kolhydrater som bönor och fullkornsbröd.

Jag blir så matt! Är det ett skämt?!
Jag kan också hitta på en diet som grundar sig i tallriksmodellen. Jag skulle nog bli väldigt rik, eftersom att den verkligen skulle ge bra resultat inombords!


heja tallriksmodellen

Allvarligt talat tycker jag synd om de personer som verkligen vill gå ner i vikt, men inte har kunskapen. När man inte har kunskap testar man oftast många olika dieter som flygvärdinna dieten, måltidsersättning i form av bars och flytande föda. Inget konstigt med det då det är en djungel där ute. Har man en liten kunskap inom hälsa och vill ha snabba resultat testar man nog det mesta.

Jag skulle vilja säga att allt handlar om balans. Ät allt med måtta, börja träna – hitta en träningsform som passar dig, och som gör dig glad. Ni som vill gå ner i vikt, tänk på att det handlar om en sund livsstil. Gå inte på måltidsersättningar för det är ingen sund livsstil plus att du kommer gå upp dubbelt så mycket när du väl går tillbaka till vanlig kost igen. Försök att tänka långsiktigt, och vad som får dig att må bra inombords.

Jag läste för länge sedan en intervju med Mårten Nylen i Sportguiden och fastnade för en del av intervjun. Ni ser det här nedan:

Det är så sant!

Jag dömer ingen som går på en speciell diet. Det är ditt val, men försök att inte gå på alla dessa medie-dieter. Ta din tid och få kunskap inom den livsstil du väljer att följa!

Till sist, glöm inte bort ditt liv. Glöm inte bort att skratta, umgås med dina nära och kära och ha kul!

Trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copyrigt © Charlotte Beijer