Charlotte Beijer

Dadelbollar, rawballs, dadelbollar och bara en massa dadelbollar och rawballs. Helt ärligt, jag tror jag har tröttnat på er…eller kanske inte på kanelbollen. Förra veckan gjorde jag en sats dadelbollar, kanelsmak och chokladsmak. Det är ett sådant bra helgmys, men som sagt, just nu behöver jag ny inspo. Chokladbollen är inte god alls längre, eller alltså jag tycker inte det.

Hur gör du dina dadelbollar? Nu på sistone har jag kört på citron och kanel, men vad för fler smaker passar med varandra? Ge mig nya tips! Jag vill ha något ”fresh n clean”, typ med hallon, kokos och lime. Eller så bör jag väl byta bana och hitta på något nytt standardrecept till kvällarna.

Och till dig som inte testat dadelbollar ännu, gör det! Så lätt och snabbt att tillaga. Det du behöver är:
ca 8 dadlar
1/2-1 dl naturella cashewnötter
1 dl riven kokos
1-2 tsk kokosolja
1/2-1 dl Havregryn (om du vill, behövs inte)

Det ä grundreceptet och därefter är det bara att välja smak. Om du vill ha choklad, använd dig av raw kakao och lite kaffe. Om du vill ha citron, riv ner citronskal, och för kanel, häll i 1 tsk eller mer malen kanel i smeten.

När du valt vilken smak du ska ha är det bara att mixa alla ingredienser så är det KLART! Rulla till små bollar i riven kokos och lägg dem antingen i frysen eller kylen beroende på hur kalla och hårda du vill ha dem.

Ja, du hör ju, easy peasy!

 

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.