Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Cookie Dough Cookies på Kikärtor

OBS! DU SOM BARA GILLAR KLASSISKA "MORMORS SJU SORTERS KAKOR" KAN VÄNDA.
DESSA KAKOR INNEHÅLLER INGET SMÖR ELLER SOCKER. KAN FINNAS SPÅR AV SMAKEN "VÄLDIGT NYTTIGT". 

Igår var det dags för bak hemma hos mig. Jag hade bestämt mig för att göra ett nytt recept på kikärtskakor. Kommer ni ihåg dem jag gjorde i somras med chiasylt och bär? Inte? Klicka in här för receptet.

Igår bestämde jag mig för att göra kikärtskakor med chokladbitar i. Dock fanns det ingen sockerfri choklad i butiken så jag tog en proteinbar med smak av cookie dough istället. Tänkte att det skulle passa superbra, vilket det också gjorde.

Det kan tyckas konstigt att baka med kikärtor, men jag tycker faktiskt att det funkar jättebra. Visst kan man känna en smak av kikärtorna, men det gäller att jobba på smakerna för att det ska smaka som en "kaka". Vaniljpulver, kanel och jordnötssmör är mitt tips för det.

Vad säger ni? Är ni pepp för att få veta receptet? Håll i er, här kommer det!

INGREDIENSER:

  • 3 dl kokta av avsköljda kikärtor
  • 1 dl riven kokos
  • 1-2 dl havregryn
  • 4-6 st dadlar
  • 1-2 tsk jordnötssmör
  • 1/2 dl sukrin
  • kanel
  • vaniljpulver
  • 1 proteinbar i smak av cookie dough (här kan du använda kakao nibs, choklad eller vad du önskar)

 

BESKRIVNING:
Mixa kikärtor, kokos och havregryn (basen, därefter kan man blanda hej vilt med de smaker man gillar). Tillsätt sedan de resterande ingredienserna förutom proteinbaren. Blanda samman allt till en fin och smidig deg. Därefter hackar du din proteinbar i små bitar och blandar in det i degen. Forma sedan degen till små bollar och platta ut dem på en plåt med bakplåtspapper på.
In i ugnen på 175 grader i ca 10-12 minuter.

Hoppas ni gillar receptet och försök hitta den smak du gillar. Jag mixar med ingredienser väldigt ofta för att hitta en bra smak och balans som jag gillar. Jag kan ändå tycka att receptet jag gjorde i somras på kikärtskakorna var lite godare, men jag är ju en sucker när det kommer till hallon och bär så jag är inte förvånad.

 

Lycka till mig kikärtskakorna och skriv en kommentar om du undrar något!

 

 

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer