Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Branschråd med Unionen

Branschråd med Unionen

 

I onsdags vid lunchtid var jag inbjuden på "branschråd" med Sweaty Business och Unionen. Att jobba inom träning är helt underbart och jag skulle ALDRIG vilja byta ut min yrkesroll med något annat yrke. Problemet med att arbeta inom träning/friskvård kan vara just att vi inte alltid vet vart vi ska vända oss när det kommer till frågor och funderingar om vad som är okej inom träningsbranschen. Vi har inget riktigt fackförbund.

Under lunchmötet i onsdags pratade och diskuterade vi med Unionen om hur arbetsmiljön ser ut på olika gym och att trygghet är något som är otroligt viktigt i vår bransch samt att det borde finnas en bättre kvalitetssäkring på personliga tränare och vad du som ny inom träningsbranschen har att förvänta dig. Diskussionen fortsatte med hur trenderna framöver kan se ut, vad för hinder det kan finnas etc.

Varför Union bjöd in oss berodde på att från och med 1 september 2017 är Unionen tillsammans med SRAT och Almega part i avtal som reglerar villkoren för gym- och friskvårdsföretag. För att få veta vad Unionen ska driva för frågor i framtiden inom denna bransch var de intresserade att höra vad  vi hade att säga och vad vi tyckte var viktigt.

Ett stort tack till Unionen och Sweaty Business för att ni bryr er!

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer