Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Blomkålspizza på en söndag

 

Söndagsmiddag när det är som bäst. Söndagar är väl en typisk pizzadag, är det inte? Igår blev det iaf Blomkålspizza, vilket var lika gott som vanligt. Blomkålspizza menas att botten är gjord på mixad blomkål.

Är du nyfiken och vill testa? Fortsätt läs!

Pizzabotten:
1 blomkål
2 ägg
1 msk kokosmjöl
1/2 dl riven ost
salt
peppar

Beskrivning:
Börja med att mixa blomkålshuvudet tills det blir ungefär som ett "mjöl". Därefter lägger du antingen in blomkålsmjölet i micron för att vattnet ska dunsta bort eller så kramar du ur vätskan med en handduk.

Tillsätt sedan resterande ingredienser och blanda ihop allt tills det blir en deg. Platta sedan ut degen på en plåt, och skjuts in i ugnen i ca 15 min.

Efter ca 15 minuter tar du ut plåten och lägger på det du vill ha på pizzan, och sedan in igen. Tror pizzan fick ligga inne i ugnen runt 10-15 minuter.

 

Jag tycker verkligen blomkålspizza är sjukt gott. Det går snabbt att göra pizzabotten och den har betydligt mer näring än vanlig pizzadeg. Jag ser bara en massa fördelar med blomkålsbotten- snabbt, enkelt, näringsrikt och smakar gott. Ingen deg som behöver jäsas. Okej, den enda nackdelen med blomkålspizza...det luktar blomkål i hela lägenheten 😉

 

Testa själv och se vad du tycker!

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer