Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Att ta kort på sin mage är inte en selfie

Ingen kan ha undgått att en gymkedja i Sverige har förbjudit "selfies" då det finns en risk att någon i bakgrunden, hamnar ofrivilligt med på bilden. Jag skulle inte heller vilja hamna på någons Instagram halvnaken så jag förstår poängen. I ett omklädningsrum vill man kunna byta om utan att vara rädd om man hamnar på en bild.

Det jag egentligen vill ta upp i detta inlägg är ordet "selfie". Om jag tar en selfie kommer ingen annan komma med på bilden, eftersom att en selfie är ett självporträtt som man fotar med hjälp av sin mobilkamera. Oftast ser man på personens arm och ögon att det är en selfie.

Typiskt selfie är:
selfie
Ja, men ni ser på mina ögon att jag tittar snett och att ena min arm används för att ta kortet.

Som jag förstått angående förbudet på gymkedjan handlar det om när folk tar kort på exempelvis sina magmuskler i en sport-bh och någon annan då i bakgrunden kommer ofrivilligt med på bilden. Att ta en bild på sin kropp är enligt mig ingen selfie utan mer en pose, som man faktiskt kan vänta med att ta tills man kommit hem. Om man däremot inte kan vänta, är det väl bara att låsa in sig på toaletten och ta kort för fullt!

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer