Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Om du vill ha en god drink skulle jag tillsätta sprit

Jag har aldrig riktigt tänkt på hur människor omkring mig reagerar då jag väljer att avstå från alkohol vissa kvällar. Jag har valt att köra på alkoholfritt många gånger sedan jag började gå ut. För mig är inte det konstigt. Jag har också alltid blivit accepterad och respekterad när jag valt att avstå. Ingen har riktigt brytt sig. Det finns inte så mycket att bry sig om heller.

När min vän för dryga ett år sedan valde att sluta dricka alkohol helt och hållet, berättade hon för mig att hon fick så många frågor och kommentarer varför hon valde alkoholfritt. Jag viftade mest bort det, och sa att det säkert bara berodde på att hon tänkte mer på det nu än innan.

Nu kan jag ju säga att min vän hade och har så rätt. De gånger vi varit ute och beställt alkoholfria drinkar har vi ALLTID fått någon slags kommentarer. "Oj, fest ikväll" eller som i lördags då jag frågade bartendern om någon god alkoholfri drink, då fick jag till svar "Ja, om du vill ha en god drink skulle jag tillsätta sprit, men du verkar ju inte vilja ha det"

Jag blev verkligen  C H O C K A D ! Ska en bartender svara så? Visst, jag förstår att han vill att jag ska dricka alkohol, men borde han inte vara proffsig och inte kommentera mitt val.

Egentligen vet jag inte vad jag ska säga. Jag tycker bara att det här beteendet är så konstigt. Att avstå från alkohol ska väl inte vara något problem!? Samma sak som att man väljer att ta ett glas vin, då ska man väl inte behöva få kommentarer på det heller? Jag tycker man ska få beställa precis vad man vill i baren utan att några ögonbryn höjs.

alkoholfri_drink 

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer