Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Är du rädd för Aminosyror?

”Arbetet som krävs för att motbevisa skitsnack är mångdubbelt större än arbetet som krävs för att hitta på skit”
Jacob Gudiol

Hur många gånger har du hört ”aspartam är farligt”?

Jag har hört det så många gånger att jag själv inte velat dricka drycker med aspartam i. Det idiotiska är att jag har lyssnat på vad min omgivning och tidningar sagt, även då jag är emot det.

Skulle du säga att aminosyror är farligt? Antagligen inte. Om jag nu säger att Aspartam är två aminosyror (asparaginsyra & fenylalanin) som kroppen kan bryta ner, tycker du fortfarande att aspartam är farligt?

Jag fick reda på det här med Aspartam under min utbildning då vi hade en kostdel med Jill Holmström (grym tjej, btw). Hon poängterade många gånger, att saker och ting inte är farligt.

Jag tycker vi är experter på att fråga ”Är det farligt med X?”. Redan som små börjar vi fråga om det är farligt med saker och ting.

Tillsatser, för att ta ett exempel. Det finns en del som inte vill äta/dricka något med tillsatser i. Tillsatser är inget farligt (måste upprepa detta med farligt), tillsatser är precis som det låter. Något man tillsätter i en produkt för en ökad långbarhet, eller till att få lätt- creme fraishen mer tjock.

Om du undrar vad ingredienserna i yoghurten betyder, gå in på livsmedelverket eller googla. Vi lever i ett informationssamhälle idag, vilket betyder att det är lätt att få information om saker och ting. Däremot behöver du vara kritisk till din källa, såklart.

Ett annat roligt ämne, kolhydrater. Det finns människor som påstår att du kan leva utan kolhydrater (vilket är sant), och därför bör de inte äta det. Det stämmer du kan leva utan kolhydrater, MEN hur bra mår din kropp och knopp då? Ehh...inte så bra, skulle jag svara. OCH VARFÖR skulle någon vilja utesluta kolhydrater?

Poängen med detta inlägg är egentligen att ”vakna upp”. Läs forskningsstudier och inte expressen. Ta reda på fakta, och ta inte den lätta vägen där en journalist skrivit en liten artikel om något utan att ange KÄLLAN eller FORSKNINGSSTUDIEN.

Tänk smart!

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer