Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

8 tips till en piggare och mer energirik höst och vinter

Vi går mot mörkare tider och ibland kan det speglas av på en. Vissa människor blir otroligt trötta under hösten och vintern och känner att energin och humöret inte är på topp. Jag upplever även att det hostas mer och snoras mer på bussen/tunnelbanan, eller är det bara jag?
Egentligen är väl inte det så konstigt att vi blir mer förkylda under denna period då man knappt vet hur man ska klä sig, antingen blir det för varmt eller för kallt. När vi inte är klädda för vädret och tycker det är alldeles för kallt utomhus stannar vi förmodligen inomhus och där frodas baciller och bakterier, vilket kan vara en bidragande faktor till snoriga näsor.

Varför blir många av oss mer energilösa och trötta under denna period? Jag vet faktiskt inte, men jag kan tänka mig att mörkret som tar en större plats på dygnet är en faktor. Personligen kan jag känna att det blir en aning jobbigare på morgonen, men så fort jag är uppe är det inga problem. Därför tänkte jag ge er 8 st tips om vad du kan göra för en mer pigg och energirik höst och vinter. Dessa tips är vad jag tycker och upplever. Ta en titt nedan och se om du håller med.

8 tips till en piggare och mer energirik höst och vinter:

1. Se över din kost. Vad kan du boosta upp din kropp med. Jag vet till exempel att jag lätt får järnbrist därför tillsätter jag mer broccoli, spenat, sojabönor i min kost under just hösten.

2. Var ute en stund mitt på dagen. Det kan vara en promenad på 20 minuter för att få ny luft, rensa tankarna och tanka in solljus.

3. Träffa dina vänner som får dig att må bra. När en är trött och seg kan det vara ett motstånd att ta sig ut och träffa sina vänner, men gör det! Att skratta med de man gillar brukar ge en massa ny energi.

4. Nu kommer punkten ni väntat på. TRÄNA! Jag tycker träning kan vara det bästa botemedlet. Hur bra mår man (iaf jag) inte efter ett träningspass? Du får röra på dig till bra musik och du träffar på andra människor. Du kan också träna utomhus trots regnigt väder. I måndags när jag höll mitt utomhuspass regnade det och mina deltagare var så pepp efter klassen. Om du inte vill träffa andra människor, ta en joggingtur i höstvädret. Det brukar kännas underbart efteråt. JUST DO IT!

5. Kosttillskott. Jag är både ja och nej till det, men det kan hjälpa till ibland. Jag försöker äta så bra mat som möjligt, men i vissa perioder behöver jag kosttillskott och nu är det en sådan period. Det jag börjar ta i slutet av oktober är D-vitamin. Jag upplever att jag blir galet pigg, men det är jag. Om man inte vill ta kosttillskott då är mitt tips att se över kosten som jag nämnde under punkt 1.

6. SÖMN. Se till att du får den sömn du behöver. Rubba inte på den och hitta en bra rutin som passar dig och håll den rutinen så gott du kan under vardagarna.

7. Tänd ljus och kom i ro. Ljus kan nästan vara det bästa under denna period. Tänd ljus, läs en bok eller lyssna på en pod. Gör något som får dig att komma till ro.

8. Boka en resa till ett ljusare och soligare land (om du har möjligheten).
Hur underbart är inte det!? Koppla av från vardagen där hemma och fyll på med ny D-vitamin från solen. Du kommer säkerligen komma hem med ny och härlig energi.

Hoppas du kan anamma någon av tipsen. Tyvärr kommer det inte bli någon resa för min del, men jag har redan planerat in skräckveckan på Gröna Lund och en kväll på Naturhistoriska Riksmuseet. Jag älskar hösten och Halloween. Det kommer säkert bli en och annan skräckfilm med! Wohooo!

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer