Charlotte Beijer

Zucchinibröd

Igår fick jag nämligen ett gott bröd från min fina vän Sabine. Hon hade bakat brödet, men var inte så förtjust i det så då fick jag det. Verkligen schysst då jag älskar bröd. Nom nom.

Är ni sugna på att baka detta bröd till helgen? Fortsätt läs.

Ingredienser

ger 1 bröd

2 1/2 dl bovetemjöl
2 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
Lite mortlad kummin, kan uteslutas

2 ägg
2 msk olivolja eller smält kokosolja
2 dl valfri mjölk
Riven zucchini, ca 1 1/2-2 dl
1 dl lingon, frysta eller färska

Beskrivning

1. Sätt ugnen på 200C.
2. Blanda alla torra ingredienser. Ha därefter i äggen, mjölken, zucchinin och lingonen och blanda ordentligt tills du har en tjock jämn smet.
3. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i brödsmeten i formen. Toppa med sesamfrön, hampafrön, vallmofrön och lingon (eller vad du föredrar).
4. Sätt in i mitten av ugnen och grädda i 40-50 minuter. Brödet är klart när det har en krispig yta
5. Låt svalna på galler innan servering.

Snart helg så varför inte göra en härlig frukost till helgen?

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.