Igår fick jag nämligen ett gott bröd från min fina vän Sabine. Hon hade bakat brödet, men var inte så förtjust i det så då fick jag det. Verkligen schysst då jag älskar bröd. Nom nom.
Är ni sugna på att baka detta bröd till helgen? Fortsätt läs.
ger 1 bröd
2 1/2 dl bovetemjöl
2 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
Lite mortlad kummin, kan uteslutas
2 ägg
2 msk olivolja eller smält kokosolja
2 dl valfri mjölk
Riven zucchini, ca 1 1/2-2 dl
1 dl lingon, frysta eller färska
1. Sätt ugnen på 200C.
2. Blanda alla torra ingredienser. Ha därefter i äggen, mjölken, zucchinin och lingonen och blanda ordentligt tills du har en tjock jämn smet.
3. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i brödsmeten i formen. Toppa med sesamfrön, hampafrön, vallmofrön och lingon (eller vad du föredrar).
4. Sätt in i mitten av ugnen och grädda i 40-50 minuter. Brödet är klart när det har en krispig yta
5. Låt svalna på galler innan servering.
Snart helg så varför inte göra en härlig frukost till helgen?