Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Olika former av magnesium

Magnesium

Magnesium en mineral som jag tror att de flesta har hört talas om. Självklart finns det säkert någon som inte gjort det och därför ska jag börja detta inlägg med att berätta väldigt lätt och kortfattat vad magnesium är.

Magnesium är en mineral som finns i olika slags former. Vad magnesium gör är att det hjälper till med reglering av bland annat blodtryck, det behövs för produktionen av protein, nerv- och muskelimpulser och att bevara skelettstyrkan i kroppen.

Varför tar man ett tillskott på magnesium?

Jag upplever att många som använder sig av magnesium tar det då de lider av kramper i vaden under natten, muskelsvaghet eller är förstoppade. Om du tar ett tillskott på magnesium och har problem med kramper i vaden skulle jag rekommendera dig att ta magnesium någon timme innan du ska sova. Magnesium är muskelavslappnande och kan också hjälpa dig att komma till ro innan läggdags.

Photo by Mutzii on Unsplash
Vad för magnesium ska jag använda mig av?

Beroende på vilken form av magnesium du använder tar kroppen upp det på olika sätt och är bra för olika funktioner.
Om du har problem med förstoppning skulle jag rekommendera dig ett magnesiumtillskott som innehåller magnesiumoxid/magnesiumhydroxid. Magnesiumoxid är en av de billigaste och vanligaste formerna du hittar bland magnesiumtillskotten. Det negativa med den formen är att den har en låg upptagningsförmåga, men när den blandas med vatten omvandlas den till magnesiumhydroxid, vilket är perfekt vid förstoppning. 

Till dig som inte har de besvären ovan skulle jag rekommendera ett magnesiumtillskott innehållandes magnesiumcitrat, magnesiummalat och magnesiumglycinat. Varför? Jo, dessa tre former av magnesium tar kroppen upp väldigt lätt, och det är ju oftast det man vill ha.

Vilket magnesiumtillskott är då bäst? Jag skulle säga ett tillskott som innehåller någon eller alla tre formerna av magnesium som jag nämnde ovan (magnesiumcitrat, magnesiummalat och magnesiumglycinat).

Själv använder jag mig av magnesium från Better You, men självklart finns det andra märken som också innehåller dessa magnesiumformer. Leta och ta inte det billigaste utan att ha tittat på innehållet.


Hoppas du gillade denna läsning och att du lärde dig något nytt!
Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer