Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Veckans läsarfråga "Vilka träningskläder är bäst"?

Veckans läsarfråga, vilka träningskläder är bäst när man tränar på gym?

Svar: Det finns nog fler svar på denna fråga och det är ganska personligt beroende på vem man är och vad man även känner sig bekväm i. När jag började träna på gym för typ 7-8 år sedan köpte jag ett par nike löpartights på åhléns och ett linne. Jag brydde mig inte så mycket utan tänkte lite vad jag kände mig mest bekväm i och det funkade jättebra. Det är något jag tycker är viktigt när du börjar träna, ha på dig det du känner dig bekväm i. Svårare än så behöver det inte vara! Det finns både riktigt snygga budgetvarianter (H&M, Zara, Gina Tricot, Soc) och lyxvarianter på träningskläder. Jag kan däremot medge att jag har större krav på träningskläder idag då jag tränar mer och även jobbar i träningskläder, alltså jag bor i träningskläder. Jag tänker därför ge er 5 tips vad jag går efter när det är dags att köpa ett par träningstights.

5 punkter på vad jag vill ha från ett par träningstights:
1. Hög midja eller riktigt låg midja. Jag tycker ett par tights antingen ska vara höga i midjan eller låga. Det jag ogillar otroligt mycket är när ett par byxor är mittemellan för då måste jag dra upp de hela tiden och när de åker ner, det känns bara ganska oskönt. Hellre ett par byxor som sitter där de ska sitta.

2. Tightsen ska vara squatvänliga. Vem ogillar inte tights som är genomskinliga? Det är hemskt! Jag har haft så många träningstights som är genomskinliga och det är bara så trist. Jag vill kunna böja mig ner på gymmet utan att alla ser mina skinkor. NEJ TACK för genomskinliga träningstights!

Squatvänliga tights är mycket viktigt.

3. Färg. Jag älskar svart, men jag älskar även färg på träningsbyxorna. Med färgglada träningsbyxor blir träningen lite roligare. Sen kan man spänna benmusklerna i smyg och se konturerna på musklerna bättre, hehe. Det du får vara beredd på är att svetten kan komma att synas mellan skinkorna, men vem bryr sig? Svettas är bra och färg blir man glad av.

4. Tightsen får inte vara för varma. För varma träningstights går fetbort.

5. Ficka med blixtlås. Jag älskar byxor som har en liten ficka med blixtlås. Det är perfekt för att lägga ens nyckel i.

Som ni förstått är byxorna ovan mina favoriter. De är inte svarta, de är inte genomskinliga, de har en ficka, inte för varma, bra stretch och snygga detaljer.

Här var några av de punkter jag går efter vid köp av träningstights, och som ni ser på bilderna har jag hittat mina favoriter!

Om du har en fråga angående träning, kost, hälsa eller om du undrar något annat. Kommentera nedan eller skicka ett mail så kanske det är din fråga som tas upp nästa onsdag.

 

Foto: Janis Saulis

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer