Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Varför ska allt vara sött?

(null)Jag blir så matt och trött på det här. Nu har smaksatt kvarg kommit utan tillsatt socker. Så då är det sötningsmedel i kvargen? Jag förstår bara inte varför många bra produkter ska tillsättas med smak och sötningsmedel. Kan man inte bara äta vanlig kvarg och tillsätta kanel och hallon själv? Varför skapa ett sockerbehov hos konsumenterna när det egentligen är det de vill komma ifrån? Eller ja, jag förstår företagen då konsumenterna inte tänker tillräckligt långt. Kanske är dags för konsumenterna att vakna.

Det är många idag som går på dieter där de ska skära ner på kolhydrater, men däremot äter de en hel del andra produkter som är sötade med sötningsmedel, vilket i sin tur skapar ett sockerbehov. Ett exempel på hur en dag kan se ut hos många är att man äter fruktyoghurt på morgonen, en proteinbar eller kvarg med smak till mellanmål, en torskfilé till lunch och INGA kolhydrater till (såklart). På eftermiddagen blir man hungrig och sötsugen då torskfilén inte var tillräckligt mättande. Då kan det bli så att en till proteinbar slinker ner för FRUKT kan man INTE äta då det är så mycket socker i det (!?) HÖR NI hur löjligt det här låter?! Varför äta artificiellt när man kan äta naturlig mat? Vart är kunskapen? 

Jag hade nog hellre tagit en potatis eller två, till lunchen än att behöva äta massa proteinbars...

Jag skulle kunna skriva ett bibellångt blogginlägg om det här, men jag tror ni förstår varför jag blir upprörd och matt. Alla tar ansvar över sina val, och jag respekterar det, men lite kunskap mer än artiklar från Aftonbladet skulle inte skada.

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer