Charlotte Beijer

I fredags var det Våffeldagen, och självklart åt jag våfflor då. Sara och jag testade på ett nyttigare alternativ på våfflor (hittade receptet här) som var gjorda på kikärtor. Vi älskar att testa på nya och alternativa recept på olika rätter.

Ja, vad ska jag säga om dessa kikärtsvåfflor?
De smakade typ som kikärtsbiffar, vilket i sig är ganska gott, men som våfflor…njaaa inte en hit. Skulle passa som en matig våffla med liknande tillbehör, men ingen efterrättsvåffla.

Våfflor ska helt enkelt ätas onyttiga med massa glass, kanel och bär, men om du nu vill testa kikärtsvåfflorna kommer receptet här nedan.

Ingredienser:

  • 4 dl kikärtor
  • 4 dl mandelmjöl
  • 1 msk kokosolja
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Sedan är det bara att mixa alla ingredienserna till en smet, och grädda dem i våffeljärnet.

Lycka till med våffelbakandet!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.