Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Trendspaning Prat om Mat 2017

Igår lite innan klockan slog elva åkte jag från mig till Farang på Tulegatan där pressvisningen/trendspaningen "Prat om Mat" skulle äga rum. När jag klev in på Farang var det många utställare på plats, bland annat Frill (smoothieglassen, ja, du kan ha den som en smoothie eller som en glass), Risenta, Superfruit, Caliente och Rekokyckling.

Det var inte bara utställare som jag såg. Jag träffade även på Karin, Moa, Tia och Angelica vilket var hur trevligt som helst. Ett tag kändes det som vi var världens fnittrigaste tjejer. Fast hur kul är inte det? Jag älskar att skratta med härliga människor!

Här ser ni de fina tjejerna Angelica och Karin som snart skulle hugga in på varsin Frill.

Det blev inte allt för mycket titt runt montrarna tyvärr då det blev en massa prat. Dock stannade jag vid Superfruit som presenterade sina nyheter. Det var färdiga mixpåsar på rawbollar och chiapudding och de presenterade även deras Rawchoklad. Jag fick hem en sådan påse och den försvann lite väl snabbt, tycker jag. Jag var iväg en timme igår kväll och när jag kom hem var allt slut. Ganska bra kvitto på att den var god.

Rawchokladöverdrag på cashewnötter, russin, mullbär och mandlar.

Chiapudding som jag inte hann smaka på, men ska göra en sådan i veckan för att se hur den smakar.

Efter ett litet tag var det dags för lunch samtidigt som vi fick lyssna på de trendigaste matdestinationerna 2017. På plats nummer ett var det Japan som var en väldigt populär destination för riktiga foodiesar, därefter kom Argentina, Vietnam och Tel Aviv. Coola destinationer som jag verkligen vill besöka och extra plus när maten är i fokus. De berättade även att i Tel Aviv kan du hitta hur mycket vegansk mat som helst. Ett mecka för veganer, helt enkelt.

Min härliga vapendragare Moa som för övrigt har varit på världens coolaste resa i Schweiz.
Ta en titt på hennes blogg.

Jag fick en sallad med koriander och räkor. NOM! Två av mina favoriter.

Lunchen tog nog lite väl snabbt slut för mig, buhu! Som tur var fanns det ju en hel del smakprover som man fick testa. Jag testa Risentas nya linskakor som påminner om riskakor, men lite annorlunda. Ett plus var att de inte luktade. Jag tycker nämligen att riskakor luktar för mycket.

När jag först hörde ordet linskakor tänkte jag att de borde innehålla mer protein än vanliga, men så var inte fallet tyvärr. Kakorna är gjorda på linsmjöl och majsmjöl och smakade helt okej. Jag tycker det är väldigt kul med nya och innovativa produkter. Idag gäller det att hela tiden ligga i framkant och det tycker jag Risenta lyckas väldigt bra med.

Tack PRAT PR för en superhärlig start på veckan och tack alla trevliga utställare. Så många goda nyheter jag fick ta del ut av! Innan jag avslutar detta inlägg vill jag lyfta en produkt, Caliente som jag fick testa igår och tyvärr tog jag ingen bild på den produkten.

Caliente är en alkoholfri "Vuxendryck" med smak av rosmarin och chili. Wow, säger jag bara. Den var otroligt god och vilket sting den gav utan att döda smaklökarna, vilket chili har en tendens att göra ibland. Drycken är frisk, lätt och fruktig och på slutet kommer chilismaken fram. Kan verkligen rekommendera den till dig som vill ha något alkoholfritt utan att det blir så sött.

 

Det här var verkligen en bra start på veckan och jag är redo för alla nyheter inom mat!

 

 

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer