Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Tips på övningar med gummiband

I somras när jag upptäckte att det inte skulle bli så mycket varmare än 23 grader hoppades jag på en solig och varm höst. Jag vet inte om jag är så nöjd med september so far, men man vet aldrig vad som händer. Jag hade hoppats på utomhusträning i linne som på filmen nedan. På filmen nedan får du ta del av fem övningar med och utan gummiband som är perfekta efter en stillasittandes dag på jobbet. Här får du arbeta med rygg, baksida lår och mage.

Övning nr 1 - Leg curl.
En övning för baksida lår. Se till att du använder dig av ett band som är lagom hårt och att det blir tungt. Kör 12 reps x 3 set.

Övning nr 2 - Rodd.
Den här övningen kan du göra som jag gör på videon eller så kör du en enarmsrodd. Alltså en arm i taget. Tänk på att du ska dra bak axlarna innan du drar in gummibandet, eftersom att det är då du får kontakt med ryggen. Om du bara drar banden intill dig utan att tänka på teknik kommer du mest jobba med biceps. Kör 12 reps x 3 set.

Övning nr 3 - Lat pulldown.
En otroligt skön övning som påminner lite om ryggresningar, men med motstånd och att armarna går åt sidan ner. Svårt att förklara, men ni ser ju på videon. Samma sak här med tekniken, försök att få ner och bak axlarna innan du drar in gummibandet. Kör 12 reps x 3 set.

Övning nr 4 - Pullups/chins.
Det här är en väldigt tung övning och här kan du använda dig av gummiband för att lättare ta dig upp. Här finns det inga speciella reps, men jag brukar säga att gör så många du kan, vila och sedan kör på igen.

Övning nr 5 - High Knee Raises.
Häng i något med armarna, spänn kroppen och aktivera överkroppen. Därefter lyfter du dina knän upp. Den här övningen kan du avancera hur mycket som helst. Testa med raka ben ut, fötterna upp till fötterna eller knäna till armbågarna. Bara att testa sig fram till vad som känns mest. Kör 10 reps x 3 set.

Hoppas ni gillar övningarna och maila mig på [email protected] vid frågor eller kommentera nedan.

Ha en fin kväll! Själv ska jag coacha min utomhusträningsgrupp, vilket ska bli superkul!

 

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer