Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Tips på caféer i Stockholm

Under denna sommar har jag jobbat en del och ingen direkt semester togs ut.
Min semesterlyx fick bli när jag besökte olika caféer för frukost och lunch.
Därför tänkte jag recensera några av ställena som jag besökte i somras. Jag kommer börja med två lunchställen, Hälsocafét Mahalo och Wilmers Kaffebar.

 

HÄLSOCAFÉT MAHALO

Jag börjar med det senaste lunchstället som jag besökte med mina vänner i slutet av augusti då vi åt på Hälsocafét Mahalo på Hornsgatan. Det kan inte vara många som missat Mahalo då det ploppar upp luncher och mellanmål på iaf mitt Instagramflöde mest hela tiden. Maten ser helt fantastisk ut, men jag har inte lockats till Mahalo pga en dålig kaffe som jag fick där för typ 8 månader sedan och servicen var kass. Jag kan nog fortfarande hålla med om att servicen inte är den bästa, vilket kan bero på att det är stressigt för personalen när det är galet mycket folk på stället, för det är det. Men ett leende skadar väl aldrig?

När vi steg in på Mahalo var vi långt ifrån ensamma. Det var proppat med folk, men tur nog fanns det gott om platser inomhus till oss. Maten tog sin lilla tid och tur för oss att de serverade bröd med någon grön röra på. Ett tips är att inte gå dit när du är vrålhungrig för då kommer du äta upp hela brödkorgen. Jag var nära på att göra det.

Jag beställde deras Buddha Bowl som innehöll tofu, avokado, sojabönor, rödkål, gurka och massa annat gott. Mina vänner åt sojaburgare med sötpotatispommes och Falafel. Visst ser det gott ut?
Jag tycker maten var jättegod och jag kan absolut tänka mig att gå dit igen då jag älskar vegetarisk mat och kombinationen av olika råvaror var bra.

FAKTA & TIPS:
Adress: Hornsgatan 61, Zinkensdamm/Mariatorget
Mat: Vegetariska luncher, olika bowls, chiapudding, blåbärspannkakor etc
Prisklass: Lunch på 129-139 kr
Väntetid: 30- 40 minuter
Tips: Om du väljer att äta Falafeln bör du veta att den är dränkt i vitlök. Vill bara varna om du ska på date på kvällen. Ett till tips som jag nämnde innan, var inte vrålhungrig när du besöker Mahalo.
Betyg: 3 av 5

 

WILMER KAFFEBAR

Nästa ställe jag besökte i somras var Wilmer Kaffebar. Min mamma och jag besökte stället som ligger på Kungsholmen nära Rådhuset för en lunch. Jag hade gått förbi där av en slump några dagar tidigare och tyckte det såg mysigt ut. De har lite av en vardagsrumskänsla inne på kaffebaren. Lite retrostil skulle jag nog säga att det var.
Väl på plats beställde jag en kycklingsallad och ett plus är att de själva lagar all mat från grunden. Precis sådant som jag gillar.

Jag är ju en ganska hungrig person av mig så jag hade nog önskat lite mer mat. Dock var salladen galet god så kanske var därför jag ville ha mer. Jag tycker även denna sallad innehöll bra med råvaror som passade ihop och gav en god smak.

Trots att det var väldigt mysigt inne på Kaffebaren valde vi att sitta ute i solen, och det var minst lika bra. Under sommaren som var fick man passa på när solen var framme.

FAKTA & TIPS:
Adress: Bergsgatan 30, Rådhuset
Mat: Frukost, lunch och fika
Prisklass: Mellan, tror lunchen kostade runt 130 kr
Väntetid: ca 10 min
Tips: Om du är en hungrig människa eller har precis tränat. Ät någonting mer. Om du vill äta vegetariskt har de en ny vegetarisk gryta varje dag. Grymt bra!
Betyg: 3 av 5

 

Båda caféerna fick betyg 3 av 5, men ändå så kanske du tycker ena är bättre än det andra. Det beror även på vad man söker. Mahalo drog ner sitt betyg pga servicen, mycket folk, väntetid och en konstig toalettdörr (enligt min vän, jag skulle ju aldrig få för mig att gå på en offentlig toalett, haha). Pluset var maten, att det fanns bröd och att de hade en mysig innegård. Minus på Wilmer var att jag kanske inte fick någon direkt wow-känsla och att jag hade behövt mer mat. Pluset var att det var en mysig inredning, att caféet var lite undangömt och att all mat görs från grunden och sådant uppskattar jag enormt mycket.

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer