Charlotte Beijer

Recept Bananscones

Frunch, en måltid där frukosten blir till lunch även då det är dagens första mål. En sammandragning av frukost och lunch, alltså frunch, helt enkelt.

Vi gick upp runt elva, och det är sent, men lata morgnar får man faktiskt ha, speciellt på söndagar. Det heter ju Lazy Sunday för en anledning, och då bör man leva upp till det med, eller hur?

Till ”frunchen” blev det bananscones, bananpannkakor, massa frukt, kokoschips, Råsaft och kaffe. Hur gott som helst! Kan verkligen tipsa om banansconsen, och varje gång jag pratar om dem är det alltid någon som vill ha receptet, så här kommer receptet igen.

Ingredienser:
1 Banan
1 Ägg
1 dl Mandelmjöl
1 msk Kokosmjöl
1 tsk Krossade linfrön
1 tsk Bakpulver
1 dl Riven kokos
Kanel
Kardemumma

Beskrivning:
Börja med att mosa bananen i en skål och knäck i ägget. Blanda samman de torra ingredienserna i en annan skål, och häll sedan över dem i den andra skålen med bananen och ägget. Blanda allt tillsammans ordentligt.

Ta sedan en sked och lägg upp smeten på en plåt med bakplåtspapper på. Låt de vara inne i ugnen i ca 15-20 minuter på 200 grader

KLART! Det är verkligen lika lätt som det låter.

Varför inte starta nästa helg med en härlig frunch?

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.