Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Sommarens sockerfälla

Under sommartider blir man oftast mer sugen på glass, det är ju så gott. Till dig som gillar glass, men vill ha det här lite mer hälsovänligare alternativet bör läsa vidare. Är du en av de som gillar att Ica to go säljer sin yoghurtglass som bara innehåller 0,5 % fett? Det låter ju "nyttigt", kanske du tänker, och äter glassen. Även Ica to go tycker det låter nyttigt, eftersom att de uppmanar att man med gott samvete kan unna sig topping på glassen.

20140519-141017-51017945.jpgDen information vi fått om glassen är att den i princip är nästan fri från fett, men hur mycket socker finns det då? Näringsinnehållet är 23g kolhydrater /100g glass = 18-19g tillsatt socker! I en vanlig naturell 0,5% yoghurt är det 4-5g kolhydrater.

Vad ska man säga? För det första vill jag poängtera att ICA inte gått ut med att det skulle vara en nyttigare glass (lite kanske genom att man kan unna sig topping), utan många förknippar yoghurtglass som nyttigt. Det andra jag vill säga är att fett och socker inte är samma sak. Om något är fettfritt betyder det inte att det är sockerfritt. Det du tror är ett mer hälsovänligare alternativ behöver inte vara så.

Slutligen, till dig som vill äta mer hälsosamt kanske bara ska undvika att äta glass överhuvudtaget, och till dig som inte bryr dig och älskar glassen från Ica, kör på! Den ser grymt god ut 🙂

Källa: Kostdoktorn
Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer