Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Skillnad på kalorier och kalorier

 600 + kcal på ingenting. 

Idag kom Sara över till Alvik vid lunchtid. Vi bestämde oss att gå in på nyöppnade Joe & the Juice vid Alviks torg för en mysig lunch i det gråa marsvädret.

När du tittar bland de olika juicerna och sandwicharna på menytavlan inne i juicebaren ser du även hur många kalorier de olika produkterna innehåller. Det gav mig lite av en tankeställare. Jag tycker det är väldigt bra att de satt ut kalorimängden på produkterna. Förhoppningsvis blir du, jag, vi mer medvetna och inser hur mycket av det vi äter (väldigt lite) faktiskt innehåller.

Jag räknar aldrig kalorier och snart ska jag komma till min poäng varför jag tar just upp kalorimängden på deras produkter. Som jag tidigare nämnde, räknar jag aldrig kalorier utan räknar mer på vad maten ger mig i näring för att jag ska orka en hel dag på jobbet, för att jag ska kunna prestera och för att hålla min kropp så frisk som den bara kan. Jag räknar protein, fett, kolhydrater och färger (antioxidanter).

Hur som, till lunch beställde jag deras juice "go away doc" (214 kcal) och en sandwich "Turkey" (runt 400+ kcal). För mig är inte det en redig lunch, utan jag ser det mer som en lätt näringsfattig lunch, eftersom att jag inte får tillräckligt med det jag behöver. Jag får mycket kolhydrater, men inte de kolhydrater som jag behöver. Någon protein syntes inte till förutom de två skivorna kalkon...

Lunchen innehöll mer än 600 kcal (om jag minns rätt), men ändå blev jag inte mätt. För dessa 600 kcal kunde jag fått en laxfile, quinoa och grönsaker. En lunch där jag skulle blivit sjukligt mätt av och fått rätt näring för mig. Tänk bara luncherna på Kalori och jämför dem med min lunch idag.

Det jag vill komma fram till är att det är skillnad på kalorier och kalorier. Det finns så många som är rädda att äta mycket MAT, och tar något "lätt" istället. Det där lilla lätta kan ändå innehålla mer kalorier än det där stora och nödvändiga. Tänk bara en extra gång till på vad just du behöver innan du låter hjärnan tala före magen och tarmarna.

Jag vill även säga att jag inte klankar ner på Joe & the Juice, utan det gav mig själv en ganska bra tankeställare. Jag kommer fortsätta dricka några av deras juicer, men kanske mer som ett mellanmål.

 

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer