Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Saffransbullar utan socker och gluten

Hej mina finisar. Ni blir bara fler och fler här inne och ni får mer än gärna kommentera mina blogginlägg om det är något ni undrar över. Något som många av er undrade över igår (på Instagram) var receptet på mina saffransbullar. Till dig som gillar klassiska lussebullar och inte så mycket gott kladd, då kan du sluta läsa här. Dessa saffransbullar jag gjorde igår innehåller inget socker eller gluten, istället är de proppfulla med protein och mer näringsrika än vanliga.

Jul för mig är helt klart saffran, ljus, blommor, julmusik och filmerna Ensam Hemma och Love Actually. Gårdagens bak innehöll en hel del saffran och julmusik, och vilken julfeeling det blev <3

Receptet på saffransbullarna ska ni få. Jag ändrade en lite på receptet denna gång då jag inte hade mandelmjöl. Jag ersatte mandelmjölet med bovetemjöl istället. Dock rekommenderar jag mandelmjöl då det ger en god smak av mandel, och mandel och saffran passar väldigt bra tillsammans. I mitt recept har jag även proteinpulver i, om du inte har proteinpulver eller inte vill ha det kan du bara hälla i mer havremjöl eller mandelmjöl.

Hyacinter är ett måste hemma hos oss, enligt mig då. Då min allergi verkar bli värre och värre ju äldre jag blir var jag rädd att jag inte skulle kunna ha hyacinter under julen. Förvånansvärt har det gått hur bra som helst! Yay!

Ingredienser:

  • 2-3 dl havremjöl eller 5 dl havregryn som du mixar till mjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl Sukrin
  • 1-2 skopor proteinpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • Kardemumma
  • 1 g saffran (2 påsar saffran)
  • 250 g naturell kvarg
  • 1 ägg eller 1,5-2 msk kokosolja om det behövs. Jag behövde inte det i år. Min deg var väldigt saftig utan.

Ingredienser till fyllning:

  • ca 12 st dadlar
  • Sukrin
  • Kanel
Saffransbullarna ser inte alls ut som de saffransbullar vi är vana vid. Så om du vill testa något nytt och något galet gott då rekommenderar jag dig att baka dessa. Dessutom, hur ofta blir man inte besviken på saffransbullar man köper i butiken? Tycker de snålar en hel del med saffran och alldeles för degiga.

Beskrivning:
Börja med att blanda alla torra ingredienser i en skål, eller mixa havregryn om du använder dig av det. Häll sedan i kvargen och om du behöver ägget. När jag bakade igår var min deg jättelös så jag hoppade över ägget och tillsatte mer bovetemjöl. Blanda samman alla ingredienser till en fin och smidig deg.

Lägg sedan ut ett bakplåtspapper med lite bovetemjöl på och kavla ut degen. När degen är färdigkavlad, mixar du dadlarna för att sedan bre ut dem på degen. Om du vill kan du blanda lite kokosolja i dadelsmeten om dadlarna är torra och om du vill ha det mer kletigt. Efter att du brett ut dadelsmeten över hela degen, strör du över kanel och sukrin efter hur mycket du vill ha det. Jag kan tänka mig att mandelmassa kan smaka riktigt bra med.

Rulla sedan degen och skär upp bitar på ca 1,5 cm i bredd. Därefter lägger du upp bullarna på en plåt med bakplåtspapper på. In i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter. Kan behövas vara inne längre så håll utkik hela tiden så de inte bränns i botten.

Hoppas ni gillar receptet. Jag älskar dessa bullar och har redan ätit tre stycken idag. Svårt att bara äta en tyvärr.

Bullarna passar perfekt till kaffet. Ett tips, om du tar bort saffran och lägger på mer kanel har du de godaste kanelbullarna. NOM.
Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer