Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Recept Vietnamesiska vårrullar

Det börjar närma sig helg och vad passar inte bättre med middagar där du hinner lägga ner lite mer tid på? Sådana middagar brukar ju kännas en aning lyxigare och mycket mer mysigare. M och jag har inte haft en sådan helg på evigheter känns det som, men i veckan när han kom hem från jobbet ställde han sig och lagade vietnamesiska vårrullar till oss. 

I vårrullarna hade vi gurka, isbergssallad, paprika, morötter, koriander, jordnötter, räkor, mango, avokado och salladslök. Den blandningen är magiskt god. Till det gjorde vi även en sojasås som man kan doppa vårrullarna i, innan varje tugga. Magi, säger jag bara.

För att göra dessa vårrullar behöver du köpa rispapper som finns i nästan alla matvarubutiker idag. De är väldigt tunna och hårda. Värm upp vatten i en stekpanna, doppa sedan rispappret snabbt i vattnet så det blir mjukt. Därefter lägger du rispappret på en tallrik/skärbräda och lägger i det innehåll du vill ha och rullar ihop det till en rulle. LÄTT SOM EN PLÄTT! Du kan googla efter olika såser för att doppa rullen i det. Det är en smakhöjare och det finns alla möjliga såser till. Vi har testat på jordnötssås, fisksås och allt lite allt möjligt.

Lycka till med helgens middag!

 

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer