Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Recept på Zucchinibröd

Recept på Zucchinibröd

Jag har vissa krav när jag bakar bröd. Det ska smaka gott såklart, det ska innehålla bra med näring och det ska gå snabbt att göra. De tre punkterna är självklara för mig att gå efter och därför blir jag så glad när jag väl fixar det.

Brödet ni ska få ta del av idag är glutenfritt, mjölkfritt, innehåller få ingredienser, gräddas på 5-6 min, saftigt, smakar enligt mig fantastiskt gott och du kan faktiskt göra det helt veganskt med. Så det här brödet kan faktiskt de flesta äta.

Här nedan kommer receptet.

INGREDIENSER:

1 dl havregryn
0,5-1 dl riven zucchini
0,5 dl havredryck
1 äggvita (för vegan 1 chiaägg)
2-3 msk valfria frön
Lite salt

INGREDIENSER CHIAÄGG:

2 tsk chiafrön
6 tsk vatten

BESKRIVNING:

Börja med att göra chiaägget genom att blanda ingredienserna och låt stå i kylskåpet i ca 5-10 min. Du kan även förbereda chiaägget dagen innan. Ta en ny skål och blanda samman de andra ingredienserna och därefter i med chiaägget när det är klart. Blanda samman allt till en fast smet och lägg ut hela smeten eller dela upp den till små bröd på en tallrik.

Lägg in tallriken i micron på 5 minuter. När 5 min har gått kan du se hur brödet ser ut. Om det fortfarande är vattnigt kan du köra på 1 minut till. Ta ut tallriken med brödet och lägg brödet på en ny och kall tallrik för att det ska få svalna.
När det har svalnat, tar du fram dina favoritpålägg och njuter av ett fantastiskt gott bröd.

Jag hade avokado, chiliflakes, paprika, krasse, rödbetshummus och påMackan som pålägg och kan verkligen rekommendera det.

Vad är ditt favoritpålägg på mackan?

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer