Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Recept på veganska pannkakor

Recept på veganska pannkakor

Pannkakor är något jag alltid har gillat, fast vem gör inte det? Jag har använt mig av olika recept beroende på vad för kosthållning jag har haft under åren. Det har varit bananpannkakor, proteinproppade pannkakor och nu veganska pannkakor.

Dessa veganska pannkakor innehåller endast 4-5 ingredienser, är proteinrika, helt glutenfria, sockerfria, otroligt lätta att göra och det bästa av allt är att de smakar väldigt gott. Att de smakar gott är väl ändå det viktigaste, enligt mig.

RECEPT
- 2 dl glutenfria havregryn
- 1 dl bovetemjöl
- 1/2 banan
- 1 skopa ärt- och havreprotein (valfritt)
- 2 - 4 dl vatten
- Kanel och kardemumma om du vill

BESKRIVNING
Häll i havregryn i en skål och mixa det till ett fint mjöl. Blanda sedan i bovetemjöl och proteinpulvret och blanda om med en sked. Tillsätt bananen och mixa allt samman tillsammans med 2 dl vatten.

Om smeten känns för tjock då tillsätter du mer vatten. Jag brukar tillsätta mer vatten då jag vill ha en mer tunn smet så den inte blir så "geggig". När du är nöjd med din smet steker du smeten till pannkakor på låg värme.

Toppa sedan dina pannkakor med det du föredrar. Jag älskar att ha jordnötssmör och frysta hallon på.

Hoppas ni gillar receptet!

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer