I fredags förra veckan fick jag feeling för att baka kakor. Då jag varken har vanligt socker, smör eller vetemjöl hemma blir det aldrig några vanliga kakor. Hemma hos oss blir det därför oftast en variant av mer näringsrika kakor, men jag älskar det och hoppas att ni också kommer gilla det här receptet.
Det passar perfekt till en kopp kaffe eller när bara sötsuget slår till, vilket kan hända lite då och då, eller hur?
Detta recept är veganskt, glutenfritt och innehåller inget tillsatt socker. Det jag gillar extra mycket med det är att det går otroligt snabbt att baka. Hur bra som helst! Något som också är bra att kakorna passar barn som vuxna!
Fortsätt scrolla ner för att ta del av detta recept.
INGREDIENSER FÖR CA 6-7 ST KAKOR:
▪️2 dl havregryn
▪️2 msk bovetemjöl
▪️4 dadlar
▪️1 msk osötad äppelmos (om du inte har kan du köra på havredryck/mjölk)
▪️1,5 tsk kokosolja
▪️Smaksättning - kanel, vanilj eller det du föredrar
Chiasylt:
▪️1,5 dl bär som du tinar
▪️1-2 tsk chiafrön
BESKRIVNING KAKOR:
Mixa havregryn till ett mjöl. Häll sedan i resterande ingredienser och mixa. Forma degen till bollar för att sedan platta ut dem på en plåt med bakplåtspapper på. Gör sedan en liten grop i kakorna och lägg i chiasylten. Grädda sedan kakorna på 180 grader i 15 min, men titta till dem då och då så att de inte bränns.
BESKRIVNING CHIASYLT:
Tina bären och lägg i chiafrön. Blanda ordentligt och ställ sedan skålen i kylen i ca 5-10 min.
Hoppas att ni gillar receptet och kakorna. Om ni gör de, tagga mig och #eatwithbeijer på Instagram så att jag får ta del av era kakor!! .
Ha en underbar dag!