Hemsidan genomgår just nu en ombyggnation, vilket betyder att allt kanske inte fungerar som det ska.

Recept på vegansk äppelpaj

Något jag verkligen älskar är äpplen, och just nu kan jag äta hur många äpplen som helst. Jag älskar att äta äpplen som de är, att steka dem och ha i gröten och äppelpaj. Alltså hur gott är inte det?

När det kommer till äppelpaj föredrar jag den slags äppelpaj som jag gör faktiskt (självgod), då den inte är allt för söt. Jag har blivit van med att inte äta så mycket sött så när jag väl äter ett bakverk drar det till i hela min mun.
Hur som, gillar du som jag inte allt för mycket sött kommer du förhoppningsvis att gilla äppelpajen som jag ska dela med mig receptet på. Denna äppelpaj är egentligen en smulpaj, men innehåller varken socker, gluten eller mjölkprodukter. Den är vegansk.

Hur gott ser inte det här ut?
Ta del av receptet nedan!
INGREDIENSER:

3 st äpplen
10 st dadlar
1 msk kokosolja
2-3 dl havregryn
1 dl bovetemjöl
1 tsk sötströ
kanel och kardemumma

BESKRIVNING:

Börja med att skala och skiva äpplena och placera sedan äppelskivorna i en form.
Ta fram en skål och häll i alla ingredienserna (glöm inte att kärna ur dadlarna bara) och mixa samman allt. Se till att det inte blir en smet ut av ingredienserna genom att mixa så dadlarna är mjuka och blanda sedan med händerna. Om det skulle vara för kletigt är det bara att ta i mer bovetemjöl.
Häll sedan smuldegen över äpplena i formen och strö över lite mer kanel. Ha ganska låg värme, ca 175 grader då det kan vara lätt att bränna dadlarna. Ta ut äppelpajen efter 15-20 min.

Servera med glass, vaniljvisp/sås, yoghurt eller det du föredrar helt enkelt. Min favorit är oatly vaniljglass eller någon soygurt. När man använder soygurt går det bra att äta den som frukost också 😉

Glass på sidan passar väldigt bra om man vill ha den mer söt

Testa på denna äppelpaj och hoppas att du gillar den! Det tar bara en 10-15 minuter att göra så det går inte att skylla på att man inte hinner. M tyckte iaf att det var den godaste äppelpaj han ätit, förhoppningsvis kanske du tycker likadant.

Meny
Blogg
Social Media
Copyrigt ©2021 - Charlotte Beijer