Charlotte Beijer

RECEPT PÅ SOCKERFRITT, GLUTENFRITT, ÄGGFRITT, LAKTOSFRITT BANANBRÖD

Nu är det många som har höstlov vilket jag märker bland mina kunder. Jag gillar det på ett sätt eftersom att även jag får feeling av att det är lov, lite iaf. Denna vecka är lite lugnare än vanligt på den praktiska fronten, men desto mer jobb framför datorn. Inget mig emot, jag gillar omväxling. Jag har även tänkt att bjuda på en massa härliga recept och träningstips denna vecka då jag kan ägna fler timmar åt det. Det hoppas jag på att ni kommer gilla <3

I flera veckor har jag varit sugen på att baka bananbröd. Jag vet inte om det beror på att många bloggare har gjort det under den senaste tiden och att jag blivit påverkad. I går när jag var på Snickarbacken 7 med Moa serverade även de bananbröd och det var ju ett sign på att det var min tur att baka det idag, och så blev det.

Hur som, jag improviserade ett recept med en grund från ett tidigare recept jag gjort som blev RIKTIGT bra och gott. Tyvärr är det höst och det blir mörkt redan vid 16:00, vilket resulterar till sämre bilder. Jag måste önska mig några lightboxes i julklapp och i 30 årspresent så bilderna levererar.

Strunt samma, här kommer receptet som är helt sockerfritt, glutenfritt, äggfritt, mjölkfritt, laktosfritt och då är det väl typ veganvänligt med va?

RECEPT PÅ SOCKERFRITT, GULTENFRITT, ÄGGFRITT, LAKTOSFRITT, MJÖLKFRITT BANANBRÖD! 

Ingredienser:
2 st mogna bananer
3 dl havregryn (ta glutenfria om du är extra känslig)
1/2 dl riven kokos
2 tsk bikarbonat
valfri mängd kanel och kardemumma
0,5 dl valfri nöt- växtdryck
2 msk smält kokosolja

Beskrivning:

 1. Börja med att mosa bananerna i en skål och smält kokosoljan (så den hinner svalna lite när den ska blandas i)
 2. Häll havregrynen i en annan och mixa till ett fint mjöl
 3. Blanda alla torra ingredienser tillsammans
 4. Blanda därefter samman alla ingredienser till en smet/deg
 5. Lägg ner smeten/degen i en form
 6. Toppa med hackade nötter, riven kokos och bananskivor

Lägg formen in i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter. KLAR!

Hoppas ni gillar detta bananbröd eller ska jag säga banankaka? Det var svårt att bara ta en skiva, kan jag ju säga. Det blev några fler…

6 Responses

 1. Maria says:

  Wow, ser supergott ut! Måste testa. Älskar Snickarbacken. Har du testat systercafeet Gast på Rådmansgatan? /Maria <3
  http://www.finest.se/caramia

 2. Jag hittade din blogg via Heja livet-tråden och ville bara säga hej. Jag undrar om du skrivit något om huruvida man kan börja med lättare träning när man blir gravid? Jag har inte haft tid att träna på sistone är i usel form. Jag var väldigt svag vid min förra graviditet och det var slitsamt. Om jag blir gravid igen hade jag denna gång velat kombinera graviditeten med lättare styrkeövningar och promenader för att inte vara i så usel form. Vad är din input kring det?

  • Hej Frida, vad kul att du tog dig tid att skriva och bra frågor ang träning under en graviditet. Jag har inte skrivit något inlägg om det, men en väldigt bra idé och det borde jag göra. Jag tycker det är jätteviktigt att träna under graviditeten för att orka under de 9 månaderna. Jag brukar även säga till mina gravida kunder att de ska förbereda sig inför ett maratonlopp (förlossningen). Det kan ta x antal timmar vid en förlossning och det underlättar om man har tränat inför den.
   Jag tycker styrketräning är viktigt- rygg, rumpa, ben, vader. Kondition är viktigt och promenader tycker jag är en självklarhet, cykla och simma. Jag rekommenderar även yoga för andning och kroppskontroll. Det här är bara snabba tips, men ska absolut skriva ett längre inlägg om det senare. Om du har fler frågor och vill ha hjälp är det bara att maila mig, [email protected] 🙂

 3. K says:

  Grymt 🙂 skriv gärna mjölkfritt också så fler hittar det. Många mjölkallergiker där ute!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.