Julen är på ingång och varför inte maxa hela december månad med juliga smaker? Det gör jag och en av mina favoriter när man har lite extra tid på morgonen är saffranspannkakor.
De är otroligt lätta att göra, helt växtbaserade och framför allt väldigt goda. Dessa saffranspannkakor passar både stora som små. Gör pannkakorna i olika former så blir det lite extra kul för just de små.
Vem vill inte ha pannkakor till Advent eller till lyxfrukost? Bjud barnen på saffranspannkakor till frukosten vid julkalendern eller vännerna på en julig brunch. Finns många anledningar till att äta dessa godingar, och du hittar säkert ditt bästa tillfälle.
Receptet jag har använt mig av är mitt gamla vanliga pannkaksrecept bara det att jag nu tillsatt saffran. Du som är ny på bloggen eller till dig som glömt bort receptet ska såklart få det nu.
Här kommer receptet på Saffranspannkakor eller pannkakor med en julig touch, kanske man kan säga också.
INGREDIENSER 2 PORT:
1/2 banan
3 dl havregryn
1 dl bovetemjöl
2-3 dl vatten
1 paket saffran
Kanel och kardemumma efter smak
BESKRIVNING
Börja med att mixa banan, havregryn och bovetemjöl. Tillsätt sedan vatten och kryddor efter smak. Ibland behöver man mer vatten då havregrynen suger upp ganska mycket vatten. Så testa och se vad du tycker passar dig. När du är nöjd med hur din pannkakssmet är så är det bara att steka dem i valfritt fett.
Servera sedan pannkakorna med dina favorit-toppings! Själv föredrar jag granatäpple och jordnötssmör. Så otroligt gott!
Lycka till med pannkakorna och hoppas att ni gillar dem lika mycket som jag gör.